LISE FAURSCHOU HASTRUP

½ l tørrede Le Puy-linser

450 g nødder/mandler

4 løg

½ l mælk, evt. havremælk

7 æg

ca. 250 g fuldkornsrasp

jomfrukokosolie

tamari

sort peber

en anelse muskatnød

salt

KÆRLIGHEDSPOSTEJ

med linser og nødder

Skyl linserne grundigt og kog dem i ca. 20 minutter. Når linserne er færdigkogt, skyller du dem igen. Hak løgene fint og sauter dem i kokosolie. Bland de sauterede løg i linserne og kom godt med tamari i.

Hak nødder og mandler groft og bland dem

i linsemassen også.

Hæld nu mælk, lidt salt, revet muskatnød og peber i blandingen og rør med halvdelen af raspen.

Smag til FØR du kommer æggene i.

Pisk æggene godt i en skål før du vender dem i. Kom resten af raspen i, så du opnår en farsagtig konsistens. Smør en stor postejform eller bradepande med kokosolie. Læg postejfarsen i og drys med lidt rasp til slut. Bag postejen ved 175 ° i ca. 40 minutter alt efter hvor høj formen er.

Kedelige klemmer og mellemmadder kan med lidt fantasi dekoreres med krydderurter, blomster, spirer, løgringe, peberfrugt, grønsagsstrimler lavet med tyndskrælleren eller julienne-jernet. Små kanapeer og

sirlige snitter er indbydende

og signalerer ”du betyder

noget for mig”.

Her er vist mad med sommersalat pyntet med skovsyrer og røgsalt.

Du-

betyder-

noget-

madder

500-700 g kartofler

200 g selleri

200 g persillerod

5 skalotteløg

koldpresset olivenolie

ca. 1 l vand

citronsaft

løvstikke

salt

peber

¼ l Piskefløde eller

mandelfløde

evt. et fed hvidløg

Pumpernikkelbrød

med sprød pumpernikkel

Rodfrugtsuppe

Skær løgene fint.

Skræl og skær rodfrugterne i små tern. Svits alle grønsager i olivenolie.

Hæld kogende vand på, kog i ca.

20 minutter og blend det hele med salt, løvstikke, citronsaft og peber.

Kom mandelfløde i til slut og blend

suppen til en cremet konsistens.

Skær pumpernikkelbrød i tynde

trekanter.

Læg dem på bagepapir på en bageplade og pensl med en lille smule olivenolie.

Sæt dem i ovnen 225° og hiv dem ud

så snart de er sprøde.

Servér suppen med det samme og

drys eventuelt med tørrede morgenfrueblade.

Mine opskrifter skal betragtes som udgangspunkter, med plads til at eksperimentere videre.

Du KAN følge opskrifterne præcist, men maden bliver altid bedre, når du varierer de forskellige ingredienser, alt efter hvad du lige har i skabene, og ikke mindst hvad du har lyst til. Derfor vil jeg gerne opfordre til at slippe køkken-kreativiteten løs og eksperimentere derudaf i dit køkkenlaboratorium.

 

Opskrifterne her er lavet til ca. 4-5 personer, hvis ikke andet er nævnt, – som regel er der så meget, at der er nok til nogle madpakker dagen efter.

 

God fornøjelse – og velbekomme!

OPSKRIFTER

ER  IKKE  FACITLISTER

Stærk rødbede-peberrodsråkost

 

med bær og solhat

750 g rødbeder

50 g frisk peberrod

4 spsk. balsamico

¼ tsk. salt

½ dl hindbærsirup

¼ dl koldpresset hørfrøolie

hindbær/brombær/morbær

Rens rødbederne og skær dem i

mindre stykker. Rens peberrod og hak dem groft med kniven.

Bland olie, balsamico, salt og hindbærsirup.

Kom det hele i foodprocessoren.

Blend til det har passende konsistens.

Pynt fx med bær og kronblade

fra rød solhat.

Værsgo – velbekomme

sirlig anretning

særlig servering

mesterligt måltid

andægtig indtagelse

salig nydelse

samhørig spisning

påskønnelse uhm ah

magelig mæthed

tak for mad... velbekomme

Opskrifter