LISE FAURSCHOU HASTRUP
Madvejleder er min hjemmelavede titel. Jeg er uddannet kostvejleder, men jeg kan bedre lide ordet mad end ordet kost.
Jeg er foredragsholder, underviser
og økologisk omlægningskonsulent og har arbejdet i eget regi som sådan siden 1993.
Sammen med Nils Henrik Pedersen har jeg forlaget Tritla, hvor vi
har udgivet bøgerne ‘Økologiske Fodspor på Køkkenbordet’ og 'Mageløse Måltider'.
Jeg har arbejdet med mad hele mit voksenliv, lige fra vuggestuekøkken til helsekost-takeaway. Jeg er mor til tre voksne børn og er også bedstemor. Jeg bor i Fjaltring i Vestjylland på Tuskær Kulinarisk Kunst- og Kulturcenter, hvor jeg er daglig leder.
REFERENCER bl.a
PFA
Willis
Merkur Andelskasse
Green Network
FDB
Danske Bank
ADHD foreningen
Økologisk Landsforening
ØKO++
Klimalandsby Studsgård
Aalborg Universitet
Hospitalet i Thule
Kulturcentret Tuskær
Mercer
Vestjyllands Højskole
Kræftforeningen De Aktive
Troldkærskolen
Skolen for Akupunktur og traditionel Kinesisk Medicin
Suhrs Seminarie Samfund
Sygeplejeskoler
Dagplejeordninger
Daginstitutioner
Efterskoler
Højskoler
Børnehjem
Plejehjem
Folkeskoler
Kommuner landet over
Regioner
Oplysningsforbund
Se iøvrgt CV
Jeg tilrettelægger altid mine foredrag til den aktuelle målgruppe,
så jeg kan møde deltagerne, der hvor de er.
Det drejer sig for mig om at være til stede i formidlingen både sprogligt, kropsligt og sanseligt. Seriøse sammenhænge
skal serveres med historier fra det virkelige liv, og de skal
krydres med humor.
Her er nogle typiske eksempler på målgrupper og emner:
• for dagplejere og forældre til børn i dagplejen om ordentlig mad
og måltider til småbørn
• i børnehaver for forældre og pædagoger om madpakker, spiseordninger, mad- og måltidspolitik
• på skoler og efterskoler for elever, lærere og forældre om
hvordan maden påvirker humør og indlæring
• i virksomheder i forbindelse med synliggørelse af
sundhedspolitik og fokus på medarbejdertrivsel
• i kantiner for personalet om kunderne om økologi, sundhed
og nye vaner
• i kommuner og foreninger om klima-venlig mad og
CO2-neutral adfærd
• for pædagoger og lærere i institutioner for børn og unge med særlige behov om madens påvirkning af hjerne og nervesystem
• i foredragsforeninger om at læse varedeklarationer
og pesticidrapporter
• på seniorkurser i pensionsselskaber om sundhedskontoen
og helbredsregnskabet
• for frisører og kosmetologer om madens betydning for hud
og hår, og om skønhed der kommer indefra
• på sygehuse for kantinepersonale, læger og sygeplejersker
om madkvalitet og helbred
• i patientforeninger om mad og sundhed med fokus på akkurat
den målgruppe, fx Mad Mod Kræft
• for interesseorganisationer om, hvordan jeg planlægger,
formidler og organiserer en omlægning til økologi
• på højskoler om de dybere mere filosofiske aspekter inden
for økologisk dyrkning og levevis
• på konferencer, hvor man ønsker en 10 minutters peptalk
om et af mine emner
• på seniorkurser med fokus på det gode liv i den tredje alder
• for alle der er interesserede i sundhed, foredrag om ayurveda,
sat ind i en ny nordisk kontekst
CV