LISE FAURSCHOU HASTRUP

Madvejleder er min hjemmelavede titel. Jeg er uddannet kostvejleder, men jeg kan bedre lide ordet mad end ordet kost.

Jeg er foredragsholder, underviser

og økologisk omlægningskonsulent og har arbejdet i eget regi som sådan siden 1993.

Sammen med Nils Henrik Pedersen har jeg forlaget Tritla, hvor vi

har udgivet bøgerne ‘Økologiske Fodspor på Køkkenbordet’ og 'Mageløse Måltider'.

Jeg har arbejdet med mad hele mit voksenliv, lige fra vuggestuekøkken til helsekost-takeaway. Jeg er mor til tre voksne børn og er også bedstemor. Jeg bor på Djursland i et bofællesskab.

REFERENCER bl.a

 

PFA

Willis

Merkur Andelskasse

Green Network

FDB

Danske Bank

ADHD foreningen

Økologisk Landsforening

ØKO++

Klimalandsby Studsgård

Aalborg Universitet

Hospitalet i Thule

Kulturcentret Tuskær

Mercer

Vestjyllands Højskole

Kræftforeningen De Aktive

Troldkærskolen

Skolen for Akupunktur og traditionel Kinesisk Medicin

Suhrs Seminarie Samfund

Sygeplejeskoler

Dagplejeordninger

Daginstitutioner

Efterskoler

Højskoler

Børnehjem

Plejehjem

Folkeskoler

Kommuner landet over

Regioner

Oplysningsforbund

 

Se iøvrgt CV

 

Jeg tilrettelægger altid mine foredrag til den aktuelle målgruppe,

så jeg kan møde deltagerne, der hvor de er.

Det drejer sig for mig om at være til stede i formidlingen både sprogligt, kropsligt og sanseligt. Seriøse sammenhænge

skal serveres med historier fra det virkelige liv, og de skal

krydres med humor.

 

Her er nogle typiske eksempler på målgrupper og emner:

 

• for dagplejere og forældre til børn i dagplejen om ordentlig mad
og måltider til småbørn

 

• i børnehaver for forældre og pædagoger om madpakker, spiseordninger, mad- og måltidspolitik

 

• på skoler og efterskoler for elever, lærere og forældre om

hvordan maden påvirker humør og indlæring

 

• i virksomheder i forbindelse med synliggørelse af

sundhedspolitik og fokus på medarbejdertrivsel

 

• i kantiner for personalet om kunderne om økologi, sundhed

og nye vaner

 

• i kommuner og foreninger om klima-venlig mad og

CO2-neutral adfærd

 

• for pædagoger og lærere i institutioner for børn og unge med særlige behov om madens påvirkning af hjerne og nervesystem

 

• i foredragsforeninger om at læse varedeklarationer

og pesticidrapporter

 

• på seniorkurser i pensionsselskaber om sundhedskontoen

og helbredsregnskabet

 

• for frisører og kosmetologer om madens betydning for hud

og hår, og om skønhed der kommer indefra

 

• på sygehuse for kantinepersonale, læger og sygeplejersker

om madkvalitet og helbred

 

• i patientforeninger om mad og sundhed med fokus på akkurat

 den målgruppe, fx Mad Mod Kræft

 

• for interesseorganisationer om, hvordan jeg planlægger,

formidler og organiserer en omlægning til økologi

 

• på højskoler om de dybere mere filosofiske aspekter inden

for økologisk dyrkning og levevis

 

• på konferencer, hvor man ønsker en 10 minutters peptalk

om et af mine emner

 

• på seniorkurser med fokus på det gode liv i den tredje alder

 

• for alle der er interesserede i sundhed, foredrag om ayurveda,

sat ind i en ny nordisk kontekst

 

Foredrag, peptalks workshops og undervisning

CV